Consultanta, Training, Personal si Business Coaching NLP cu Elite-DCM

A pasi pe calea catre excelenta, reprezinta o necesitate asumata in deplina libertate, si nu doar o vaga optiune!

Misiunea Revistei noastre este aceea de a promova Excelenta. Sub toate aspetele si formele ei. Pentru ca a trai cu “excelenta”,pentru noi inseamna a trai deplin, actionand pentru realizarea propriei viziuni despre lume si viata, respectand valorile proprii, dar si pe cele ale oamenilor din jur – in mod ecologic – va invitam sa ne scrieti parerile voastre, ideile si nevoile voastre legate de acest subiect, la oricare dintre adresele de contact…

EDITORIALUL LUNII

PUTEM VORBI DESPRE O PIATA DE COACHING AZI IN ROMANIA ?

S-a scris destul de mult despre Coaching in ultimul an, mai ales in presa de business din Bucuresti, pentru ca sintagma “piata de coaching” sa para indreptatita.
Pentru a afla daca exista o piata de coaching, ar fi nevoie sa stim cine este consumatorul potential de coaching in Romania. Mai précis – care este “profilul” acestuia, cu ce se ocupa, ce varsta are, care sunt nevoile lui in viata personala si profesionala, care sunt veniturile lui, si nu in ultimul rand – care sunt visele lui!

Experienta profesionala din ultimii ani mi-a oferit suficiente informatii ca sa imi pot creea o imagine a pietei despre care vorbim aici. O imagine schitata doar, la care avem de lucrat toti cei care ne dedicam resursele personale pentru dezvoltarea si promovarea aceastei profesii in Romania .
Si cui se adreseaza coachingul? Care este profilul consumatorului potential de coaching?

Beneficiarul ar putea fi – orice persoana care intuieste, ori stie ca, acolo, inlauntrul propriei finite sau dincolo de tiparele comportamentelor de zi cu zi, se afla altceva cu mult mai bun, si mai valoros, care poate – si uneori devine imperios si necesar – sa fie scos la lumina, valorificat. Si asta, deoarece, in ultima instanta, prin coaching nu facem altceva decat sa valorificam potentialul urias de dincolo de aparente, din fiecare om!

Pentru a face acest lucru, ca profesionisti, avem nevoie sa credem cu tarie ca in fiecare om obisnuit exista capacitati nebanuite, ce pot depasi chiar si imaginatia noastra. Si ca fiecare om isi va gasi propriul drum pentru realizarea visului personal, cu sprijinul nostru.

Din perspectiva personala raspunsul este ca da, putem vorbi despre o piata de coaching azi in Romania. Si este chiar o piata emergenta, cu un potential aparent nelimitat. Dar pentru a desena o imagine clara a ei, cred ca este nevoie de transparenta si comunicare.

Spun comunicare si transparenta pentru a definii modul in care noi profesionistii putem sa contribuim la dezvoltarea pietei de coaching. Sa comunicam mai deschis si catre o audienta din ce in ce mai larga despre “ce este coachingul”, ce il deosebeste de alte forme de consiliere, sau de mentoring, sau de psihoterapie. Spun transparenta, deoarece am inteles ca ajung mai repede la mintea si sufletul oamenilor acele informatii care sunt rezultate concrete ale experientei unui coach. Acele rezultate uneori (aparent) miraculoase obtinute dupa daor cateva sesiuni de coaching.

Povestindu-va voua cazul concret al unei persoane care a apelat la sesiuni de coaching, pentru a gasi solutii la problema despre care afirma la inceput ca “… nu vad sa existe nici o solutie pentru mine….”, desigur ca ar fi mult mai relevant, decat sa va descriu un proces theoretic dintro sesiune teoretica si virtuala de coaching. Si mai relevant decat atat ar fi poate, tot in spiritual transparentei despre care vorbeam, sa oferim cat mai des informatii despre finalitatea acestor sesiuni – despre cum persoana la care faceam referire mai devreme spune “…o parte din mine stia ca merit sa fiu fericita, …”, intro sesiune finala a procesului de coaching.

Ori poate cazuri din lumea businesului – povestea unui om de afaceri de success, cu beneficii lunare ce depasesc cu mult veniturile medii ale romanului obisnuit, dar care se simte nemultumit , nervos si frustrat, Care, la prima sesiune de coaching afirma “…niciodata nu voi fi fericit, pentru ca nu e posibil sa fii fericit cand muncesti din greu 12 ore pe zi…”, si care la 36 de ani are probleme cardiace.. Si aceste lucruri nu ar fi relevante, daca nu aflati afirmatiile lui dupa alte cateva sesiuni :”…dar este mai important sa simt ca sunt liber- si asta vreau,mai mult decat toti banii pe care-I castig acum…”

Revin la subiectul acestui editorial, si raspunsul meu este inca o data – da, exista o piata de coaching, doar ca este una eterogena, si din pacate, insuficient informata in privinta beneficiilor pe care le poate aduce coachingul in viata personala si cea profesionala a romanilor.

Ne vom continua calatoria si demersul pentru o comunicare deschisa, si in numerele viitoare vom clarifica o parte din beneficiile concrete ce pot fi obtinute in urma unui process de coaching , cum ar fi : performanta profesionala, increderea in propria persoana, descoperirea scopului, a sensului in viata….si nu in ultimul rand a satisfactiei personale pentru tot ceea ce facem!
Carmen Demi

—————————— ————————-

Din ciclul de articole: “Sfaturi practice pentru detinatorii de cabinete particulare”. Autor Tatiana Mandler

Mamele detin controlul – “Mamele sunt peste tot”

Pentru inceput, alege cu ce “nisa” lucrezi – intelegand ca ai de-a face cu” mamele”!

Un al doilea lucru pe care-l poti face este sa creezi o legatura cu mamele – o relatie mai bine zis. Mamele sunt “avide ” dupa informatie legata de sanatate.
Oricum ar venii spre ele: on line sau direct ori pe orice cale media sau publicitara. .Continuare aici….

—————————— ——————
De ce iubim NLP-ul! Autor Mariana Iosif

Sa tot fie ceva ani de cand am inceput sa studiez NLP-ul. Am absolvit scoli temeinice si de valoare in care mi-am construit pas cu pas competentele pana la nivel de master practitioner, citesc cam tot ce imi cade in mana despre acest domeniu, urmaresc evenimentele si efervescenta pe care o genereaza NLP-ul si ma bucur sincer ! Pentru ca merita! Continuare….

—————————— ——————
Arcele de bolta ale PRESUPOZITIILOR NLP – Autor Carmen Iliescu
Daca vrei sa mesteresti ceva NLP, iti povestesc azi despre setul de PRESUPOZITII NLP.
Structura clasica prevede minimum CINCI PRESUPOZITII. Presupozitiile sunt afirmatii indubitabile, in fapt de nedovedit in mod obiectiv si pe care le incluzi in sistemul tau de credinte …
Vorba aia veche : cand esti la Roma faci ca romanii…si cand lucrezi NLP operezi sub cele 5 “porunci” ale lui Bandler & Grinder.
Marii mesteri ai genului au construit toate modelele si tehicile NLP, Continuare ….

—————————— ——————
Pentru ca dorim sa comunicam eficient si autentic, si pentru ca acest obiectiv sa fie realist si realizabil, avem nevoie de informatii. Dorim sa contribuim in acest fel, pentru largirea orizontului informational al publicului nostru.

Carmen Demi si echipa EliteDCM

EVENIMENTE

• A III-a Conferinta Nationala a Societatii de Psihosomatica Aplicata si Medicina Comportamentala – 25-26 Octombrie 2008
Participantii la conferinta vor primii puncte EMC (pentru medici) sau credite de Formare continua (pentru psihologi).
Informatii la – iamandb@yahoo.com , http://www.medcomp.ro

————————-

• Centrul de Psihiatrie si Psihoterapie MINDCARE organizeaza workshop-ul cu tema: “Introducere in terapia prin joc “(Play Therapy), Bucuresti, 6 – 9 Noiembrie 2008. office@mindcare. Ro , 0753 53 53 85,

————————–

• Eneagrama şi dezvoltarea inteligenţei emoţionale, 8 noiembrie 2008 – Workshop intensiv de Eneagramă, e-mail: eneagrama_romania@yahoo.com tel 0743 351 579

————————–

• PROGRAMULUI DE FORMARE CONTINUA IN TERAPIE DE FAMILIE – WORKSHOPUL cu tema “REZISTENTA NON-VIOLENTA – Cum sa ajutam parintii si profesorii sa abordeze comportamentele violente si auto-destructive ale copiilor si adolescentilor” Contact: e-mail: odee@kappa.Ro tel: 0213112305;

—————————

• Şcoala SPER organizează un CURS DE FORMARE CONTINUA IN PSIHOLOGIE CLINICA . Cursul este acreditat de Colegiul Psihologilor din România – Înscrierile Bucuresti – tel. (+4031) 104.35.18; (+4)0722-508.098.

—————————

Ne puteti contacta pentru mai multe informatii!

Important: pentru a primi mesajul nostru in casuta voastra de e-mail, si nu in Bulk sau Spam, este nevoie sa introduceti adresa noastra: news@elitedcm.ro in Lista de Contacte pe care o detineti. Va multumim pentru intelegere!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s